FOOD

BEREIDINGSTECHNIEKEN

Verwarm de beenham met de vacuüm zak in een pan met warm water. Let op; het water mag niet koken.
Haal de beenham na +/- 1 uur uit het water en snij de zak open. Leg de beenham op een snijplank en snij de touwtjes los van de beenham. Vervolgens mooie dunne plakjes snijden en eventueel serveren op een pistoletje met beenhamsaus.

Voordat je de beenham gaat bereiden deze 2 tot 3 uur van tevoren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
Verwarm de oven op 175°C
Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur met een flinke scheut olie en roomboter. Zodra de olie begint te ruiken plaatst je de beenham met de vetkap naar boven, in de pan. Bak mooi bruin in circa 5 minuten en draai deze om en bak deze nog circa 5 minuten op de vetkap. Kijk uit voor spetters!
Plaats de beenham in een braadslede, met de vetkap naar boven en zet deze in de oven. Gaar deze in circa 30 minuten naar een kerntemperatuur rond de 60°C, let op! de temperatuur is leidend dus niet de tijd. Dit kun je aflezen door een thermometer in het dikste gedeelte van de ham te stoppen.
Haal de beenham uit de oven en laat deze circa 5 minuten rusten, dit voor je vochtbehoud.
Serveer eventueel met wat gebakken uitjes&champignon, lekker sausje en verse broodjes.

Vergeet niet de touwtjes te verwijderen!
Eet smakelijk!

Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. De zijhaas kun je in enkele minuten, 2-3 minuutjes per zijde, op direct vuur goudbruin en medium/roze bakken.
Leg de zijhaas op een bord en laat deze een paar minuten rusten.
Eet smakelijk!
Braad de Italiaanse gevulde filetrollade zachtjes 30 minuten in olijfolie met een klontje roomboter. Check of de rollade een kerntemperatuur heeft van 56 graden. Laat even rusten en snij hem vervolgens in mooie plakken. Let op! Hij is verslavend..

Gaar de kippendijtjes indirect op de BBQ of in de oven naar een kerntemperatuur van circa 65 graden. Grill dan de kippendijtjes in de BBQ direct op de kolen of in de oven naar een kerntemperatuur van minimaal 72 graden.

Besprenkel de kippendijtjes licht met wat citroen en smullen maar.

Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. De contrasteak kun je in enkele minuten, 2-3 minuutjes per zijde, op direct vuur goudbruin en medium/roze bakken.
Leg de contrasteak op een bord en laat deze een paar minuten rusten.
Eet smakelijk!

Verhit de BBQ of smoker tot een temperatuur van 120 graden, indirecte methode. Plaats het vlees op indirect vuur en laat de temperatuur niet boven 120 graden komen.
Reken 4 uur per kilo bereidingstijd, de kerntemperatuur moet 88 graden zijn.
Als de kerntemperatuur 88 graden is mag de varkensschouder van de bbq.
Plaats in een kom en trek met twee vorken het vlees uit elkaar.

Tip: voeg in de BBQ bij de hete kolen whishy rookhout snippers voor extra rookaroma aan uw pulled pork.

Verwarm de barbecue voor op indirecte warmte op 200 graden. Probeer de temperatuur constant te houden.
Vul de kip met de gepelde uien en teentjes knoflook. Open het blikje bier. Zet de kip stevig vast op het bierblikje door de kipholte over het bierblikje heen te trekken.
Grill de kip op indirecte warmte circa 75 tot 90 minuten. De kip is gaar als de kerntemperatuur van het dikste gedeelte 70 graden is. Laat de kip 10 minuten rusten voordat je hem van het bierblikje afhaalt. (voorzichtig, het blikje is heet) Lekker te combineren met een salade.
Verwarm de oven voor op 200 graden, plaats de grillworst in de oven en grill deze af op 180 graden gedurende 35 minuten.

Ingrediënten:

 • 1 kilo stoofvlees dikke rib
 • Ontbijtkoekje
 • Verse winterpeen
 • Verse kastanjechampignons
 • Verse knoflook en sjalotten
 • Tijm en laurierblaadjes
 • 550 milliliter vleesbouillon (kan met een bouillonblokje gemaakt worden)

Begin met het snijden van het stuk dikke rib in mooie blokjes. Bestrooi de blokjes met peper en zout. Smelt een klontje boter op hoog vuur. Als de boter op temperatuur is kunnen de stukken vlees in de pan. Bak het kort bruin en haal het vervolgens uit de pan en leg op een bord. Bak in de resterende boter de gesneden knoflook en ui. Voeg na een paar minuten de gesneden winterpeen en kastanjechampignons toe. Laat dit even bakken en roer af en toe om. Voeg als alles kort verwarmd is de bouillon toe en vul eventueel aan met water tot alle ingredienten onder het vocht staat. Roer de bouillon en groenten goed door en doe de stukken vlees erbij in de pan.

Snijd de peperkoek in kleine stukjes en voeg dit samen met de tijm en laurier toe aan de pan. U kunt naar wens ook een scheutje rode wijn toevoegen. Leg vervolgens de deksel op de pan en laat dit vier uur op laag vuur stoven. Vergeet niet af en toe even door te roeren. Proef na vier uur de stoofpot. Breng naar wens op smaak met wat kruiden. Bak de mini krieltjes in schil, schenk een glas rode wijn in en geniet van uw ambachtelijke stoofpot.

Op de BBQ

 • Haal de burgers 30 minuten voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
 • Zorg dat de barbecue goed heet is.
 • Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
 • 1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
 • Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.

In de grillpan

 • Haal de burgers 30 minuten voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
 • Zorg dat de grillpan goed heet is.
 • Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
 • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken op hoog vuur.
 • Vervolgens ongeveer 8 minuten zachtjes laten braden op laag vuur.
 • Als je kaas wilt laten smelten op de burger, leg een plak kaas op de burger en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 1 minuut is de kaas gesmolten.
 1. Rijg de stukjes aan de spiesen
 2. Stook een barbecue op tot een keteltemperatuur van ongeveer 200°C. Zorg dat je 2 zones hebt zodat je de stokjes naar de koele kant kan schuiven mocht het te hard gaan.
 3. En nu mogen ze op de barbecue. Draai de stokjes regelmatig om zodat de saté aan alle kanten mooi bruin wordt.
 4. Strijk het laatste beetje marinade over de saté als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.

3-2-1 methode > zie internet voor mooie tips en adviezen, hieronder advies SETHONE:
Voor dat u de spareribs gaat bereiden, legt u deze eerst gedurende 24 uur in de bouillon. U vult aan met water zodat de ribbetjes lekker onder de kruidenbouillon liggen. Na 24 uur kruid u de ribs lichtjes met de melange in.
Echte spareribs hebben een lekkere rooksmaak. Je wilt tenslotte proeven dat ze op de BBQ zijn bereid. Daarom roken we de spareribs gedurende 3 uur lang op circa 110 graden. Op deze manier krijgt het vlees ook zo’n rookrand waar het water je van in de mond loopt.
2 uur in de folie
Na de rooksessie wikkelen we de spareribs in aluminiumfolie. Voordat je het laatste hoekje folie dicht vouwt giet je nog wat appelsap of cola in het pakketje. De zuren in deze dranken verbreken de eiwitverbindingen in het vlees zodat het super mals wordt.
1 uur lakken
Het laatste uur leg je de varkensribben op het rooster en smeer je deze elk kwartier in met onze speciale laksaus. De suikers in deze saus zullen straks lekker karamelliseren zodat je van die echte sticky ribs krijgt.

Tip: gebruik voor alle facetten het speciale sparerib rekje voor optimaal resultaat.

Week het plankje ongeveer 4 uur in water.
Leg het plankje op de barbecue met de gladde kant naar beneden.
Na een minuut of tien draai je het plankje om zodat de gladde kant naar boven ligt.
Smeer de velzijde van de zalm in met 1 ½ eetlepel olijfolie en draai hem om.
Smeer de bovenzijde van de zalm in met de limoenmarinade. Snij plakjes van de citroen en verdeel deze over de zalmzijde.
Leg de zalm met de ‘velkant’ op het plankje en gaar de zalmzijde op middelmatig vuur met de klep dicht. Dit mag ongeveer 10 minuten. De zalm moet hierna nog zacht zijn. Plaats nu het rooster wat hoger of schuif het plankje naar een gedeelte met minder kolen en sluit de klep voor ongeveer 5 minuten. Kijk vervolgens of de zalmzijde gaar is. De kerntemperatuur van de zalmzijde moet ongeveer 55 graden zijn. Het is heerlijk om de zalm geleiachtig te eten.

Varkensprocureur rollade:
Doe ruim braadvet in de braadpan, verhit het braadvet goed. Schroei de rollade rondom dicht. Zet de warmtebron laag. Voeg eventueel iets vocht toe en verse ingrediënten zoals tomaatjes etc. naar eigen smaak. Stoof de rollade in circa 120 minuten gaar. Verwijder het netje of de touwtjes als de rollade koud is.

Tip; Gaar de rollade van te voren, laat deze afkoelen en snijd daarna in mooie plakken. Vervolgens de rollade terug in de jus leggen. Een uur voordat u gaat consumeren zachtjes verwarmen. Dit geeft het lekkerste resultaat.

Kiprollade:
Doe ruim braadvet in de braadpan, verhit het braadvet goed. Schroei de rollade rondom dicht. Zet de warmtebron laag. Voeg eventueel iets vocht toe en verse ingrediënten zoals tomaatjes etc. naar eigen smaak. Stoof de rollade in circa 60 tot 90 minuten gaar tot een kern van 72 graden. Verwijder het netje of de touwtjes als de rollade koud is.

Tip; Gaar de rollade van te voren, laat deze afkoelen en snijd daarna in mooie plakken. Vervolgens de rollade terug in de jus leggen. Een uur voordat u gaat consumeren zachtjes verwarmen. Dit geeft het lekkerste resultaat.

Snij het vlees tegen de draad in tot lange repen om er spiesen van te maken. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met Maldon zout. Rijg het vlees op de spiesen, Grill de spiesen op de BBQ. Dit mag op hoge temperatuur +/- 200 graden. En dat 2 minuten per kant. Bestrooi daarna de spiesen met grove peper.
Verwarm de indirecte BBQ of oven voor op 160 graden.
Smeer de buitenkant van de rollade in met een beetje olijfolie. Leg de carpacciorollade in het midden van de BBQ of oven. En gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. Haal de rollade uit de BBQ of oven en leg deze op een snijplank. Maak de touwtjes los van de rollade.
Snijd mooie plakken van ongeveer een halve centimeter. En geniet er van!
Pak de spareribs in met aluminiumfolie. Plaats de spareribs vervolgens met aluminiumfolie in de voorverwarmde indirecte BBQ of oven. Verwarm deze ongeveer 20 minuten op 140 graden. Haal de spareribs uit de BBQ of oven en snijd deze tussen de ribbetjes door. Eet smakelijk!
Verwarm de indirecte BBQ of oven voor op 180 graden. Plaats de vis op een ingeboterde ovenschaal in de BBQ of oven. Gaar de vis naar een kern van 55 graden. Haal deze uit de BBQ of oven en eet smakelijk!

Ingrediënten voor 3 – 4 personen

 • 1 kg zoete aardappelen
 • Paprikapoeder
 • Komijn
 • Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. De aardappelen hoef je niet te schillen maar als je dit lekkerder vindt, kan dit natuurlijk wel. Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte. Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe.
Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden. Serveer frieten van zoete aardappel met truffel mayonaise.

Ingrediënten:

 • 250 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
 • kaneel.
 • 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 200 g suiker (voeg hier 1 eetlepel kaneel aan toe)
 • 2 eieren
 • 8 grote friszoete en stevige appels
 • 100 gram rozijnen

Verder heb je nodig:

 • Springvorm 24 cm
 • Beslagkom
 • Mixer met deeghaken en kloppers.
 • Mesje
 • deegroller

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en meng hier 1 eetlepel kaneel en rozijnen door.

Bereidingswijze
Klop in een beslagkom de 250 gram boter, suiker (met 1 eetlepel kaneel er door), vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige massa.
Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot het deeg een bal vormt. Vervang de gardes van de mixer eventueel halverwege door deeghaken. Bekleed de springvorm met de helft van het deeg en houd de rest achter. Doe de appels in de springvorm. Rol het achtergehouden deeg met een deegroller uit tot een lap van een 1/2 cm dik en snijd er 8 stroken uit van een 1/2 cm breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling.
Leg de lange strook langs de rand van de springvorm. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en de rand.
Laat de taart een half uur op 180 graden bakken in het midden van de oven en schakel dan de oven terug naar 150 °C. Blijf wel opletten, wordt de bovenkant te bruin dek deze dan af met wat aluminiumfolie.

Serveertip:
Lekker met wat verse geklopte slagroom! Geniet ervan!

Ingrediënten:

 • 500 gram spliterwten
 • 6 stuks bouillonblokjes
 • 250 gram knolselderij
 • 1 winterpeen
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 1 aardappel (250 gram)
 • 1 Rookworst
 • 150 gram rookspekjes
 • 1 laurierblaadje
 • 25 gram selderij

Breng 2 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook.

Schil ondertussen de wortel, aardappel en de knolselderij en snijd deze in blokjes van ca 1 cm. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij grof.

Na ongeveer 1 uur koken zul je merken dat de spliterwten uit elkaar beginnen te vallen en er een groene massa ontstaat. Sommige spliterwten koken eerder of later stuk dan andere. Roer een paar keer goed door om dit te versnellen.

Voeg de gesneden groenten, aardappel en de spekjes toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken tot de groente n en aardappel gaar is en wat geslonken is. Wel de rookworst 20 minuten tegen de kook. Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep en warm goed door. Breng de erwtensoep eventueel op smaak met nog een beetje extra peper en zout.

Tips bij het maken van erwtensoep:

 • Je kunt erwtensoep heel goed invriezen, doe dit in goed afgesloten bakjes maximaal 3 maanden.
 • Serveer de erwtensoep met wat brood, roggebrood met katenspek of op Indische wijze met rijst en sambal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de frieten in een kom en voeg wat zout, peper & paprikapoeder toe.
Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden. Serveer frieten van met truffel mayonaise.
Pizzabodem

 • 250 gr La Tua Farina Bloem
 • 4 gr gedroogde gist
 • 5 gr zout
 • 140-150 ml water, lauwwarm
 • 1 el olijfolie

Toppings pizza

 • Antonio Trevélez ham
 • Stuk kaas voor op de pizza
 • Potje huisgemaakte tomatensaus
 • Diverse groentes om de pizza te beleggen

Benodigheden

 • Pizza snijder van Boska
 • Wit porseleinen bord

Recept en hoeveelheden om twee pizza’s te bereiden

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door.

Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 2 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Laat het deeg 1 uur (bij gebruik van 7 gram gedroogde gist) rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen, voor op 250 ⁰C. Als je geen pizzasteen hebt kun je alvast een bakplaat mee voorverwarmen en daar de pizza straks op laten glijden. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Beleg de pizzabodem met saus en toppingen naar keuze en bak de pizza 10-15 minuten op de hete pizzasteen of bakplaat.

Een stukje rookworst met mosterdmarinade. Verwarm dit hapje even in de oven gedurende 10-15 minuten op 160 graden.
Deze stukken spek liggen 2 weken lang geduldig en onder druk met heerlijke kruiden, sambal en ketjap te wachten voor ze uiteindelijk gedurende 8 uur op de keramische BBQ worden klaargestoomd. Superzacht spek waarbij je “spek” als driesterrenwoord gaat gebruiken…
Verwarm dit in de oven gedurende 15 minuten op 160 graden. tot dat de roomboter weer is gesmolten.
Verpak de botten in aluminiumfolie om deze mooi te houden. Daarna halen we de haasjes eraf en grillen we als tussendoortje!
Gaar de rug op lage temperatuur in de smoker of BBQ op een temperatuur van 130 graden. Met de kern ingesteld op 48 graden.
Fakkel het vet nog even af boven open vuur of gloeiende kooltjes, uiteindelijk tot maximale kern van 52 graden.
Laat het stuk nu even rusten zodat het rugje zijn vocht vasthoud, eet smakelijk!
Verhit de BBQ of smoker tot een temperatuur van 120 graden, indirecte methode. Plaats het vlees op indirect vuur en laat de temperatuur niet boven 120 graden komen.
Reken 4 uur per kilo bereidingstijd, de kerntemperatuur moet 88 graden zijn.
Als de kerntemperatuur 88 graden is mag de rundernek van de bbq.
Plaats in een kom en trek met twee vorken het vlees uit elkaar.

Tip: voeg in de BBQ bij de hete kolen whishy rookhout snippers voor extra rookaroma aan uw pulled beef.

Saltufo, een zeer uitzonderlijk worstje. Misschien wel het lekkerste worstje ooit. Het is een bolletje salami, gevuld met verse truffel omhuld met Parmezaanse kaas. De smaak is mild, maar tegelijkertijd intens. De combinatie van eerste klas gerijpt varken met truffel en kaas, maakt dit product een klein wondertje.
Authentiek worstje van de Vleeschhouwerij in Zetten. U kunt ervoor kiezen om de worst nog verder in te laten drogen. Hang deze weg in een droge ruimte. Laat hem hangen zolang als u wilt. Hoe langer hij hangt, hoe verder hij indroogt. Als u hem wilt gaan eten kunt u hem schuin wegsnijden in dunne plakjes.
Ingrediënten

 • 1 zak tortillachips
 • Blokje cheddarkaas
 • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
 • Tomatensalsa

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven op 180 graden
 • Doe de chips in een ovenvaste schaal
 • Rasp de kaas. Verdeel de kaas en de lente-ui over de chips
 • Voeg tomatensalsa naar smaak toe
 • Zet circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is

SAUZEN, SMEERSELS EN TAPAS

Lichtzoete beenhamsaus. Smeer het pistoletje in met de saus en leg hierop de plakjes warme beenham.

Huisgemaakte romige mayonaise met accenten van truffel. Lekker om te combineren met zoete aardappel frietjes.
De welbekende saus van de Vleeschhouwerij in Zetten. Een rijke knoflooksaus die iets zoeter en pittiger van smaak is. Heerlijk in combinatie met diverse soorten vlees.
Een heerlijke huisgemaakt satésaus. Verwarm deze kort, maximaal 3 minuten, in het rietsuiker bakje in de magnetron. Roer deze door voor gebruik.
Roomboter op smaak gemaakt met peterselie, bieslook, knoflook, peper en zout.
Een huisgemaakte tomaten tapenade op basis van zongedroogde tomaten, knoflook, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
Deze kruidenpesto is heerlijk in combinatie met een lekker broodje. De kruidenpesto bestaat uit pesto, oude kaas en Parmezaanse kaas.
Haal deze boter ongeveer 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
Heerlijke hummus gevuld met pompoen en knoflook.
Sticks op te dippen.
Heerlijk gevuld zoet/pikant pepertje. Deze zijn gevuld met roomkaas. Lekker smullen bij de borrel
Deze zijn niet te missen bij de borrel! Lekker knabbelen!

DRANK

Hertbier is hét bier van de Veluwe. Alle speciaal bieren komen uit eigen brouwerij en worden met liefde gebrouwen. Kijk voor specifieke informatie over uw speciaal bier op de website: https://www.hertbier.nl/hert-bieren/
Deze Bardolino Classico komt uit het prachtige Veneto, Italië. Rond het Gardameer liggen de wijngaarden waar met de grootst mogelijk aandacht heerlijke wijnen worden gemaakt. De Bardolino Classico is een overbekende helderrode wijn en is één van de klassiekers uit Italië. Hij is toegankelijk, aangenaam soepel en heeft een klein tinteltje op de tong. De frisse zuren en het rode fruit in deze wijn maken ‘m een echte allemansvriend, geschikt bij vele gelegenheden. Deze wijn kan het best jong gedronken worden.
Dit vlot drinkende amberkleurige bier van hoge gisting is het betere Belgische bier. De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gist zorgt voor het fruitige gistingsaroma. Het moutproces gebeurt volgens specifieke voorschriften en is gericht op een natuurlijk karameliserings proces die de specifieke smaak aan het bier geeft.

KAZEN

FLINK boerenkaas is op een authentieke manier geproduceerd door boeren uit de lokale omgeving. Een heerlijk stuk oude kaas voor bij de borrel. Snijd hem in kleine blokjes, neem er een glas wijn bij en geniet!
Een zacht belegen kaas met accenten van honing en klaver.
Heerlijke mosterd dille dip voor bij de kaas. Snij de kaas in kleine blokjes en dip ze met een prikker in de saus. Een heerlijke combinatie voor bij de borrelplank.
Heerlijke moster dille dip voor bij de kaas. Snij de kaas in kleine blokjes en dip ze met een prikker in de saus. Een heerlijke combinatie voor bij de borrelplank.
Dit is een hele kaas maar dan in het klein. Het makkelijkste om deze te consumeren is door de kaas in 4 stukken te snijden

BROOD

Een vers robuust brood van de bakker. Voor het serveren 3 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 190 graden. Dit zodat het knapperig van buiten wordt en lekker warm van binnen.
Verse pitabroodjes voor bij de gemarineerde kippendijen. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 190 graden in 4 minuten af. Snijd ze open, smeer ze licht in met de vleeschhouwerijsaus en leg de vers bereide kippendij tussen het broodje. Eet smakelijk!
Heerlijk bake-off broodjes van de bakker voor bij de runderhambugers. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 190 graden in 4 minuten af. Snijd ze open, leg de gebakken runderhamburger op het broodje en garneer met de saus en de uien.
Vers afbakstokbrood van de authentieke bakker. Heerlijk in combinatie met de kipsaté. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 190 graden in 6 minuten af. Snijd de broodjes open en beleg ze met de warme stukjes kippendij. Garneer dit met satésaus en gekibbelde uitjes.
Vers afbakstokbroodje van de bakker. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 190 graden in 6 minuten af.
Romige kerststol van de verse bakker. Bereid met roomboter en gevuld met rozijnen en spijs.
Een vers robuust brood van de bakker. Voor het serveren 3 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 190 graden. Dit zodat het knapperig van buiten wordt en lekker warm van binnen.

SOEP

Verwarm de soep op gematigd vuur in een pannetje of zet de pot soep in een pan met water gedurende 30 minuten net van de kook af.
Huisgemaakte bospaddenstoelensoep. De bouillon is getrokken van verse paddenstoelen. Vervolgens is deze afgemaakt met room. Om te verwarmen kan de inhoud uit de pot in een pannetje gegoten worden en op laag vuur worden verhit. Vergeet niet af en toe te roeren. Ook kan gekozen worden om de pot au bain marie te verwarmen. Plaats de pot in een pan met net niet kokend water en laat deze gedurende een half uur staan. Roer af en toe in de pot om de warmte te verdelen.

OVERIG

Deze verse noten komen bij Bolly’s uit Opheusden vandaan. Hier worden iedere dag noten vers bereiden door mensen die een kras of een deuk hebben, zoals ze het zelf omschrijven. Dit zakje bevat een heerlijke mix met verse macadamia’s, pinda’s, cashewnoten en pecannoten.
Deze boerderijchips is gebakken in 100% zonnebloemolie en bevat uitsluitend natuurlijke producten. Dus geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. De chips zelf is gemaakt van duurzaam geteelde aardappelen. De chips wordt met schil gebakken waardoor het zijn authentieke aardappelsmaak krijgt.
Een heerlijke variatie aan stukjes gourmetvlees. Alles met de hand uitgesneden en bereid. Voor een unieke beleving kunt u de eco grill aansteken en hiermee gaan gourmetten. Kijk bij de eco grill voor meer informatie oer hoe deze te gebruiken is.
Authentiek worstje van de Vleeschhouwerij in Zetten. U kunt ervoor kiezen om de worst nog verder in te laten drogen. Hang deze weg in een droge ruimte. Laat hem hangen zolang als u wilt. Hoe langer hij hangt, hoe verder hij indroogt. Als u hem wilt gaan eten kunt u hem schuin wegsnijden in dunne plakjes.
Een authentieke salade. Onze eigen huisgemaakte rundvleessalade als basis, aangevuld met eitjes, gekibbelde uitjes en een smulsaus.
Deze rauwkost bestaat uit onder andere vers gesneden bleekselderij, ananas, komkommer, kool en rozijntjes en is op smaak gemaakt met een yoghurt dressing.
Een combinatie van diverse soorten vers gesneden fruit. Hierin zit onder andere galiameloen, ananas, druiven, appel en aardbeien. Heerlijk voor bij het dessert of tussendoor.
Al meer dan 80 jaar maakt de familie Àlvarez mooie gedroogde hammen vanuit hun bedrijf in het Spaanse dorpje Trevélez. Dit dorpje ligt op 1500 meter hoogte in de bergen van de Sierra Nevada. Alle producten van Antonio Àlvarez worden gemaakt met veel kennis en kwaliteitsbesef door een groep zeer toegewijde medewerkers. Zoals de tradities en regels in Trevélez voorschrijven, wordt bij het maken van deze gedroogde ham alleen maar zeezout gebruikt. Deze ham wordt minimaal 20 maanden gerijpt. Het drogen van de hammen vindt plaats in de berglucht. Deze ambachtelijke manier van werken zorgt voor een unieke smaak.
Volgens oma’s recept huisgemaakte stoofpeertjes. Op smaak gebracht met kaneel en steranijs.

NON FOOD

Deze kerntemperatuurmeter is te gebruiken voor vlees, vis en gevogelte. Door het duidelijk af te lezen venster is snel zichtbaar op welke temperatuur het vlees zich bevindt. Bovendien is hij vaatwasser bestendig.
Na het uitpakken op een stabiele en warmtebestendige ondergrond zetten. Het bijgeleverde aanmaakblokje uit het midden van de grill halen, aansteken en terug in de grill leggen. Na ongeveer 20 minuten is alle houtskool ontbrand en kunt u het rooster op de eco Grill plaatsen. Vanaf dan kunt u lekker grillen.
Na ongeveer twee uur is de eco grill uitgebrand en gloeit hij nog een uur na. Geniet van de warmte of rooster wat marshmallows boven!
De fakkel is te gebruiken om het buiten sfeervol te maken. Steek hem aan bij een avondje in de tuin of een gezellige borrel. Plaats de fakkel rechtop in het midden van de kern. Steek het aanmaakkrulletje in het midden van de zaagsnedes aan. De fakkel brandt ongeveer 3 uur. De fakkel is te doven met een emmer water maar het is aan te bevelen om de fakkel op te laten branden in verband met de rookontwikkeling die ontstaat tijdens het doven.