Food

EXTRA BEREIDINGSTECHNIEK

Gerookte beenham
‘Grande Italia’

BEREIDING

Voordat je de beenham gaat bereiden deze 2 tot 3 uur van tevoren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
Verwarm de oven op 175°C
Neem een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur met een flinke scheut olie en roomboter. Zodra de olie begint te ruiken plaatst je de beenham met de vetkap naar boven, in de pan. Bak mooi bruin in circa 5 minuten en draai deze om en bak deze nog circa 5 minuten op de vetkap. Kijk uit voor spetters!
Plaats de beenham in een braadslede, met de vetkap naar boven en zet deze in de oven. Gaar deze in circa 30 minuten naar een kerntemperatuur rond de 60°C, let op! de temperatuur is leidend dus niet de tijd. Dit kun je aflezen door een thermometer in het dikste gedeelte van de ham te stoppen.
Haal de beenham uit de oven en laat deze circa 5 minuten rusten, dit voor je vochtbehoud.
Serveer eventueel met wat gebakken uitjes&champignon, lekker sausje en verse broodjes.

Vergeet niet de touwtjes te verwijderen!
Eet smakelijk!

BEREIDINGSTECHNIEKEN

SAUZEN EN SMEERSELS

DRANK

KAZEN

BROOD

SOEP

OVERIG

Non Food