BBQ pakket 1 ‘Simply the best’

Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Lekker met wat warme satésaus!
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
De gemarineerde speklapjes bak je om en om in ongeveer 10 minuten gaar.
druipt er wat vet in de barbecue? Dan kunnen de kolen vlam vatten. Geeft niets: verplaats de speklappen naar een ander deel van het rooster, het druipen houdt vanzelf op.
BBQ worstjes kun je het beste grillen op het heetste gedeelte van de BBQ. Dat betekent dat je de worstjes midden op het rooster legt.
Keer de worst tijdens het grillen op de bbq regelmatig om. Als de buitenkant een mooi gebruinde kleur heeft is deze klaar! Eet smakelijk!
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
de karbonades mogen de barbecue op. Heerlijk! Zoals wij het eigenlijk altijd doen: zorg voor een middelmatig heet gedeelte met 1 laag kolen.
Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin zijn. Of tot een kerntemperatuur van 70°C.
Grill de spareribs op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Snijd deze tussen de ribbetjes door. Eet smakelijk!
Grill de chickenwings op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Om je vingers er bij op te eten!
De stokbroden komen vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Heerlijke ambachtelijke rundvleessalade. Deze wordt helemaal zelf gemaakt in onze keuken. Zelfs het rundvlees voor de salade benen we zelf uit. Dat proeft u!
Een frisse slamix met allerlei lekkere garnituren. Van een eitje tot diverse zuren. Een verfrissing bij uw stukje vlees.
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Haal het plastic van de satésaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even zodat alles goed warm wordt.

BBQ pakket 2 ‘Quality time’

En nu mogen de saté van kippendijen op de barbecue. Draai de stokjes regelmatig om zodat de saté aan alle kanten mooi bruin wordt.
Strijk het laatste beetje marinade over de saté als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Rooster de bieflap 1 minuut kort boven heet vuur in het midden van de barbecue. Leg de bieflap aan de zijkant van de barbecue en laat de bieflap hier nog 3 minuten rustig na garen (regelmatig omdraaien).
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
Verwarm de stukken buikspek rustig aan de zijkant van de BBQ. Gaat dit te hard? Pak het dan in alufolie.
Snijd daarna het buikspek in mooi blokjes en deel uit aan al je gasten! 😉

Heeft u pork belly’s gekregen? Laat de stukjes buikspek met roomboter en rietsuiker dan rustig met de ovenschaal karamelliseren op de BBQ

Gaar de smoker-worstjes rustig aan de zijkant van de BBQ. Bak ze rondom mooi bruin. Let op dat het niet te snel gaat. Ze mogen een kerntemperatuur van ongeveer 70°C hebben.
Grill de chickenwings op het rooster van de BBQ. Als deze mooi bruin zijn kunnen ze eraf. Om je vingers er bij op te eten!
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de varkenshaas shaslick tot een kern van 64°C
De stokbroden komen vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Deze tomaten tapende word gemaakt van zongedroogde tomaten en olijven. Daarna wordt deze op smaak gebracht met knoflook, basilicum, ui, peper en wat zout. Lekker voor op een stukje stokbrood of oerbrood.
Deze salade wordt gemaakt op basis van onze rundvleessalade. Daar worden nog enkele ingrediënten aan toegevoegd, zoals eieren, smulsaus, gekibbelde uitjes en cornedbeef. Een echte verrijkte rundvleessalade.
Heerlijke ambachtelijke rundvleessalade. Deze wordt helemaal zelf gemaakt in onze keuken. Zelfs het rundvlees voor in de salade benen we zelf uit. Dat proeft u!
Een frisse rauwkost op basis van een yoghurtdressing. Verfrissend voor bij een stukje vlees.
De fruitsalade kunt u eventueel bewaren om bij het dessert te eten. Heeft u geen apart dessert? Zet het fruit dan lekker bij de BBQ. De liefhebber kan dan wat fruit nemen wanneer gewenst.
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Haal het plastic van de satésaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even zodat alles goed warm wordt.

BBQ pakket 3 ‘Exclusive Jack’

Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Lekker met wat warme satésaus!
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Verwarm de BBQ en leg de gevulde kipfilet aan de rand. Bak de kip in ca. 20 tot 25 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Kip heeft een kern nodig van 72°C. Lekker met een salade.
De gehakt baconspies is voorgegaard. Dat betekent dat het alleen een kwestie is van opwarmen en mooi bruin bakken.
Heerlijke kippendijen in marinade. Gril de kippendijen tot een kern van 72°C.
Begin rustig aan de zijkant en grill de kippendijen af in het midden van het rooster.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Leg ze dan op een hete barbecue en rooster ze dan medium rare (3-5 minuten aan elke kant) gaar en bruin. Smeer af en toe in met een restje marinade. Haal ze er dan af, bedek ze onder aluminium folie en laat minimaal 6 minuten rusten. Zo blijven ze botermals. Nu lekker kluiven want zo lekker eet je ze alleen bij een Griek.
Grill het vlees direct boven de hete kolen. Draai het vlees pas om als het niet meer plakt aan het rooster.
Na ongeveer 3 minuten per kant dan zal de steak een heel eind goed zijn. De Entrecote heeft een kern temperatuur nodig van 54°C.

Grill de Italiaanse gevulde filetrollade zachtjes op de BBQ. Check of de rollade een kerntemperatuur heeft van 56 graden. Laat even rusten en snijd hem vervolgens in mooie plakken. Let op! Hij is verslavend..
Deze karbonade is gevuld met ham en belegen kaas. Aan de buitenkant zit een heerlijk laagje marinade van mosterd.
Grill de karbonade op de BBQ tot een kern van 56 graden. Als deze wat dikker is rustig beginnen aan de zijkant zodat deze niet verbrand. Daarna afgrillen en kunt er van genieten!
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Het brood komt vers van de bakker vandaan. Heeft u het BBQ pakket afgeleverd gekregen en gaat u het zelf opstellen? Dan is het lekker om het brood nog even 3 minuten op180 graden in een voorverwarmde oven te bakken. Dan wordt het weer lekker knapperig.
Haal de kruidenboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de kruidenboter sneller kan smelten.
Haal de gerookte roomboter 1 uur voor dat jullie willen eten uit de koelbox. Let op dat als de temperatuur buiten hoog is dat de boter sneller kan smelten.
Deze pesto is heerlijk op uw stokbroodje.
Dit een gemende slamix met diverse garnituren. Hier wordt dan ook nog het zachte vlees van de spareribs aan toegevoegd. Op smaak gebracht met wat yoghurtdressing.
Deze salade is de favoriete van Gijs. Met gegrilde groente en verschillende ingrediënten en op smaak gebracht met mosterd en wat room.
Een frisse rauwkost op basis van een yoghurtdressing. Verfrissend voor bij een stukje vlees.
De fruitsalade kunt u eventueel bewaren om bij het dessert te eten. Heeft u geen apart dessert? Zet het fruit dan lekker bij de BBQ. De liefhebber kan dan wat fruit nemen wanneer gewenst.
Bestrooi de parten ananas met rietsuiker. Verhit de BBQ goed en grill de ananas aan beide kanten tot ze lichtjes karamelliseren.
Deze wordt gemaakt door de Vleeschhouwerij. Dat wordt genieten met een stukje vlees.
Deze saus is op basis van knoflooksaus maar dan met een tintje pit er in. Een beetje sambal en piri piri maken deze saus tot een smaaksensatie.
Deze klassieke barbecuesaus is dik en vol van smaak. De zoete smaak van bruine suiker en gerookt hickoryhout wordt gecombineerd met een touch zwarte peper.
Haal het plastic van de paddenstoelensaus. Verwarm de saus gedurende 3-5 minuten in de magnetron. Roer tussen door even door zodat alles goed warm wordt.*

Aansteken- en gebruik BBQ apparatuur

Bij de productie van rietsuiker ontstaan grote hoeveelheden restmateriaal genaamd “bagasse”. Deze overblijfselen zouden zijn afgebrand maar worden nu gebruikt als natuurlijke grondstof voor de productie van Natureko’s suikerriet producten. Natureko’s suikerriet artikelen zijn gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432 wat staat voor industriële composteerbaarheid. Hierdoor mag het OK compost en kiemplant logo gedragen worden. Bovendien is dit product HOME-compostable gecertificeerd, dit betekent dat dit product ook kan worden gecomposteerd op de komposthoop bij u thuis
CPLA wegwerpservies wordt gemaakt van planten zoals suikerriet, suikerbiet, mais en cassavewortel. Door fermentatie van ruwe suikers uit deze planten ontstaan er melkzuur moleculen. Na polymerisatie van de melkzuur moleculen ontstaat er PLA. Door PLA tijdens de productie te verhitten kristalliseert het materiaal en ontstaat er CPLA. CPLA is een natuurlijk alternatief voor plastic en is gecertificeerd voor industriele composteerbaarheid volgens de Europese norm EN13432.
Steek minimaal een uur voordat je wilt barbecueën de kolen aan. Dit is om je barbecue goed op temperatuur te laten komen. Vul de barbecue met houtskool. Voorzie de bovenkant eventueel van briketten zodat het vuur langer brandt. Steek de barbecue aan beide zijden aan met 3 aanmaakkrulletjes. Afhankelijk van de grootte van de barbecue zal deze na ongeveer een uur op temperatuur zijn. Dit is het moment waarop de houtskool en briketten grijs kleuren. Vet het rooster licht in met olie en plaats op de barbecue. Zorg voor voldoende afstand tussen de kolen en het rooster om aanbranden te voorkomen. Je bent nu klaar om te barbecueën.

Tips!

  • Gebruik een tang om vlees te draaien in plaats van een vork. Als je met een vork in het vlees prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.
  • Trek het vlees niet los van de grill als het vast zit. Wacht even een paar minuten; het vlees laat vanzelf los.