BBQ pakket 1 ‘Simply the best’
Grill het vlees in tien minuten om en om rosé op een goed verhitte barbecue. Heeft u een kerntemperatuur? Meet dan de saté tot een kern van 64 °C.
Lekker met wat warme satésaus!
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
druipt er wat vet in de barbecue? Dan kunnen de kolen vlam vatten. Geeft niets: verplaats de speklappen naar een ander deel van het rooster, het druipen houdt vanzelf op.
Keer de worst tijdens het grillen op de bbq regelmatig om. Als de buitenkant een mooi gebruinde kleur heeft is deze klaar! Eet smakelijk!
Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin zijn. Of tot een kerntemperatuur van 70°C.
BBQ pakket 2 ‘Quality time’
Strijk het laatste beetje marinade over de saté als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Snijd daarna het buikspek in mooi blokjes en deel uit aan al je gasten! 😉Heeft u pork belly’s gekregen? Laat de stukjes buikspek met roomboter en rietsuiker dan rustig met de ovenschaal karamelliseren op de BBQ
BBQ pakket 3 ‘Exclusive Jack’
Grill de spiesen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wilt hebben.
Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
Begin rustig aan de zijkant en grill de kippendijen af in het midden van het rooster.
Na ongeveer 3 minuten per kant dan zal de steak een heel eind goed zijn. De Entrecote heeft een kern temperatuur nodig van 54°C.
Heerlijke salade van hoog afgegrilde groente. Op smaak gebracht met knoflook en diverse kruiden.
Een salade op basis van bloemkool met room. Op smaak gebracht met bouilionkruiden en afgegarneerd met amandelschaafsel en erwten.
BBQ PAKKET 4 ‘DOUBLE LUXE’
Smeer de buitenkant van de rollade in met een beetje olijfolie. Leg de carpacciorollade in het midden van de BBQ of oven. En gaar deze tot een kerntemperatuur van 55 graden. Haal de rollade uit de BBQ of oven en leg deze op een snijplank. Maak de touwtjes los van de rollade.
Snijd mooie plakken van ongeveer een halve centimeter. En geniet er van!
Aansteken- en gebruik BBQ apparatuur
Steek minimaal een uur voordat je wilt barbecueën de kolen aan. Dit is om je barbecue goed op temperatuur te laten komen. Vul de barbecue met houtskool. Voorzie de bovenkant eventueel van briketten zodat het vuur langer brandt. Steek de barbecue aan beide zijden aan met 3 aanmaakkrulletjes. Afhankelijk van de grootte van de barbecue zal deze na ongeveer een uur op temperatuur zijn. Dit is het moment waarop de houtskool en briketten grijs kleuren. Vet het rooster licht in met olie en plaats op de barbecue. Zorg voor voldoende afstand tussen de kolen en het rooster om aanbranden te voorkomen. Je bent nu klaar om te barbecueën.Tips!
- Gebruik een tang om vlees te draaien in plaats van een vork. Als je met een vork in het vlees prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.
- Trek het vlees niet los van de grill als het vast zit. Wacht even een paar minuten; het vlees laat vanzelf los.